Нацполіція взялася за військового прокурора, який приховав нерухомість в окупованому Криму

Нацполіція взялася за військового прокурора, який приховав нерухомість в окупованому Криму

Прокурор Лемешев підозрюється у декларуванні недостовірної інформації

Головне слідче управління Національної поліції України отримало тимчасовий доступ до документів прокурора військової прокуратури Вінницького гарнізону Павла Лемешева з можливістю вилучення їх копій, які зберігаються у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Про це «Главкому» стало відомо з ухвали Печерського райсуду Києва від 20 серпня.

У клопотанні слідчого Нацполіції сказано, що прокурор Лемешев відобразив недостовірні відомості в електронних деклараціях за 2015-2016 роки. Зокрема, в е-декларації за 2015 рік він не вказав інформацію про квартиру загальною площею 28,8 кв. м та про квартиру загальною площею 42 кв. м, які є його власності і розташовані у Севастополі.

Крім цього, прокурор приховав дані про квартири загальною площею 139,4 кв. м в Алушті (Крим) та 44,9 кв. м у Вінниці, якими володіє його батько Олег Лемешев. Також в електронну декларацію за 2015 рік занесено недостовірні відомості щодо доходів батька військовог опрокурора на загальну суму 156,3 тис. грн.

Для перегляду списку натисніть на зображення

Аналогічну інформацію деларант Павло Лемешев приховав в е-декларації за 2016 рік.

Натомість в електронній декларації за 2017 рік Лемешев показав наявність у нього квартири площею 28,8 кв. м у Севастополі, власність якої була оформлена ще у липні 2012 року.

Головне слідче управління Національної поліції України у квітні 2018 року відкрило кримінальне провадження за ст. 366-1 КК України («Декларування недостовірної інформації»).

Як відомо, у вересні 2017 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів притягнула прокурора військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України Лемешева Павла Олеговича до дисциплінарної відповідальності та наклала на нього стягнення у вигляді догани. Комісія виявила ряд фактів недекларування майна прокурором Лемешевим.

Згодом прес-служба військової прокуратури Центрального регіону відреагувала на публікацію «Главкома» і підтвердила, що Лемешев більше не є військовим прокурором і направлений у розпорядження Міноборони для проходження військової служби. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: