Над трьома тисячами членів Меджлісу нависла загроза репресій – Чубаров

Над трьома тисячами членів Меджлісу нависла загроза репресій – Чубаров

Експерти вважають, що окупаційна влада може дискримінувати людей і здійснювати гоніння за участь у діяльності Меджлісу до того, як рішення про його заборону буде прийнято

Над 2,5-3 тис. членів Меджлісу всіх рівнів нависла загроза репресій, пов'язаних із рішенням окупаційного суду щодо заборони цього органу. Про це на прес-конференції у «Главкомі» сказав Рефат Чубаров, депутат ВРУ 8-го скликання, голова Меджлісу кримськотатарського народу.

«Експерти розходяться в прогнозах, як далі діятиме окупаційна влада. Ніхто не може сказати, що рішення буде реалізовано окупаційною владою з моменту вступу. Багато (експертів) вважає, що окупаційна влада може дискримінувати людей і здійснювати гоніння за участь у діяльності Меджлісу до того, як це рішення буде прийняте. Ми не знаємо, наскільки це рішення буде повернуто в минуле. Жодні правові підходи в умовах РФ не діють», – зазначив Чубаров.

Глава Меджлісу також розповів, що вчора в суді РФ серед аргументів окупантів лунало обвинувачення Меджлісу в організації і проведенні мітингу 26 лютого 2014 року за цілісність Української держави. «Вторгнення почалось 27-го, 26-го там не було жодних установ, які б заявляли про свою присутність і що вони перебирають на себе владу», – уточнив він.

Нагадаємо, 26 квітня незаконний Верховний суд Криму прийняв рішення щодо визнання діяльності Меджлісу екстремістською та його заборони. 29 вересня Апеляційний суд відхилив оскарження цього рішення.

Повне відео прес-конференції дивіться тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: