Напад на одеську військову частину, якого начебто не було: оприлюднені фото та відео

Напад на одеську військову частину, якого начебто не було: оприлюднені фото та відео

На фото видно кремезних чоловіків, у яких закриті обличчя

Командування Повітряних сил Збройних сил України оприлюднило фотографії та відео з місця інциденту, який стався вранці в неділю в Одесі між військовими та невідомими людьми спортивної статури.

Зокрема на фото видно кремезних чоловіків, у яких закриті обличчя. У декількох із них – камуфльований одяг. На фото також присутній кран, з допомогою якого, очевидно, будо демонтовано бетонний паркан.

У відео Юрій Добров, начальник південного територіального юридичного відділу Міністерства оборони України, на фоні будівельної техніки на місці інциденту розповів, що невідомі люди, демонтувавши бетонний паркан, встановили власний, залізний. Відповідно до його слів, Міноборони вважає, що невідомі незаконно змінили межі технічної зони військового містечка.

«Міністерство оборони зараз вивчає ситуацію з приводу незаконного захоплення території військового аеродрому, технічної зони військового містечка №10, після отримання відповідних документів, які стали підставою для виконання зазначених не правомірних дій, буде подано відповідні позови до суду, а також звернення до правоохоронних органів у зв’язку з цим що відбулось не тільки незаконне переміщення меж військового містечка, а ще й було проведено незаконна вирубка лісових насаджень, а саме дерев що заважали встановленню паркану», - повідомив Добров.

Міноборони заявило, що буде вживати заходи правового характеру, а саме звернення до суду і до відповідних правоохоронних органів з метою поновлення порушених прав на земельну ділянку військового аеродрому.

Крім того, у мережі оприлюднено відео інциденту, який сьогодні стався в Одесі біля військової частини. На ньому видно, як невідомі кремезної статури охороняють екскаватор. Один з молодиків грубо відштовхнув військового, коли той намагався пройти вглиб натовпу. На відео також можна помітити співробітника поліції.

Раніше начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило повідомив, що в Одесі близько 08:45 близько 40 осіб у балаклавах спробували здійснити рейдерське захоплення частини території військового об'єкту, який є власністю Міністерства оборони України. За словами Юрчила, рейдери позиціонують себе як представники Торгово-розважального центру City Center. Люди в балаклавах частково демонтували огорожу військової частини А3571 та вивезли військове майно.

Згодом поліція Одеської області спростувала офіційну заяву ВСУ про захоплення військової частини в Одесі. Невідомих, які прибули на об’єкт, там назвали «звичайними будівельниками».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: