Напад на військову частину в Одесі: оголошено про підозру підполковнику

Напад на військову частину в Одесі: оголошено про підозру підполковнику
Місце інциденту в Одесі

Затримано підполковника та військовослужбовця, які допустили рейдерське захоплення військової частини

Військова прокуратура повідомила про підозру керівникам військової частини А3571 Міністерства оборони в Одесі, які допустили її рейдерське захоплення 29 жовтня невідомими особами. Про це заявив під час брифінгу головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Учора ввечері військова прокуратура Південного регіону Одеського гарнізону затримала тимчасово виконуючого обов'язки командира частини, підполковника Збройних сил, який не вжив заходів, пов'язаних із застосуванням фізичної сили, вогнепальної та холодної зброї, як це передбачено статутом караульної та постової служби, що призвело до захоплення частини земельної ділянки військової частини і порушення території військового об'єкту», - сказав він.

Крім того, затримали та оголосили підозру військовослужбовцю за контрактом, який охороняв військову частину та не вжив заходів протидії невстановленим особам, які проникли на територію військової частини.

Як повідомлялося, начальник прес-центру командування Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило повідомив, що в Одесі 29 жовтня близько 08:45 близько 40 осіб у балаклавах спробували здійснити рейдерське захоплення частини території військового об'єкту, який є власністю Міністерства оборони України. За словами Юрчила, рейдери позиціонують себе як представники Торгово-розважального центру City Center. Люди в балаклавах частково демонтували огорожу військової частини А3571 та вивезли військове майно.

Пізніше радник глави ГУ НП в Одеській області Руслан Форостяк заявив, що ніякого захоплення не було, а будівельна компанія проводила роботи на території, «прилеглій до військової частини». Він також запевнив, що на місці інциденту перебували «не якісь «ті тушки» або невстановлені особи у балаклавах, а звичайні будівельники, і йшов звичайний будівельний процес. А факту захоплення або вторгнення на територію військової частини не було».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: