Нардеп від БПП хоче запровадити в Україні презумпцію правоти поліцейського

Нардеп від БПП хоче запровадити в Україні презумпцію правоти поліцейського
Олег Барна

Барна заявив, щоб почуватися безпечно, слід поступатися певними свободами

Якою б не була поліція, вона застосовуватиме силу до того, хто порушуватиме закон, і в будь-якій країні світу є категорія людей, яка нею не задоволена.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (фракція БПП) Олег Барна.

Нагадаємо, відповідно до результатів опитування Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, лише один зі ста громадян роботу українських правоохоронців оцінює як «дуже добру», оцінку «скоріше добре» дали 9% опитаних, «скоріше незадовільно» – 34,1%, «абсолютно незадовільно» – 39,9%, не чули про такий орган 0,6% респондентів, важко відповісти на це запитання виявилося для 15,6% опитаних.

Барна вважає, що будь-яка реформа виводить громадян із площини комфорту, проте, якщо змін не буде, відбуватиметься деградація.

«Якою б не була поліція, вона застосовуватиме силу до того, хто порушуватиме закон. І в будь-якій країні світу є категорія людей, яка нею не задоволена», – зазначив нардеп.

На його думку, для того, щоб почуватися безпечно, слід поступатися певними свободами.

«Нам потрібно певною мірою внести таке поняття, як в Америці – презумпція правоти поліцейського, коли порушник чи затриманий має йому повністю підпорядкуватись», – зазначив нардеп Барна.

Політик закликав, що перед тим, як давати комусь оцінку, слід поставити себе на місце поліцейського, рятувальника чи військового. Потім, переконаний він, думка про діяльність у цих сферах докорінно зміниться.

«Так, є помилки, не все ідеально, але хтось повинен брати на себе відповідальність і виконувати цю функцію у такий тяжкий для України час, ризикуючи своїм життям, і захищати наш спокій від злочинців і бандитів», – зазначив нардеп Олег Барна. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: