Нардепи ухвалили призначення губернаторів президентом

Нардепи ухвалили призначення губернаторів президентом

Парламент прийняв закон №7126 про внесення змін до деяких законів щодо окремих питань проходження держслужби

Верховна Рада дозволила тимчасово призначати голів місцевих держадміністрацій без конкурсу і спростила можливість їхнього звільнення. За відповідний законопроект проголосували 234 народних депутати. 

Парламент прийняв закон №7126 про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби.

Згідно з законопроектом, президент має можливість призначити на термін, не більший за  три місяці, тимчасового виконувача обов'язків голів місцевих держадміністрацій.

При цьому передбачається, що на очільників місцевих адміністрацій не поширюється дія закону про держслужбу, а це, зокрема, передбачає можливість призначення голів місцевих адміністрацій членами партій.

Перед цим секретар комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування нардеп від БПП Олексій Гончаренко заявив, що закон слід підтримати в цілому. Олег Ляшко від імені «Радикальної партії» заявив, що їх фракція підтримає запропоновані зміни, але в першому читанні. Представники «Самопомочі», «Батьківщини» і «Опозиційного блоку» заявили, що не підтримають цей законопроект.

Раніше у Facebook керівник відділу адвокації Реанімаційного пакету реформ Вадим Міський написав, що законопроект №7126, «фактично повертає систему «ручного» управління обласними та районними державними адміністраціями».

«Відповідно до законопроекту, голів місцевих державних адміністрацій та їх заступників має одноособово, без будь-якого конкурсу, призначати президент», - додав Міський. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: