Насіров досі читає свою справу: йому лишилося 110 томів

Насіров досі читає свою справу: йому лишилося 110 томів
Роман Насіров

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір звернутися до суду з проханням про обмеження термінів для ознайомлення справи

Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вивчив 130 томів кримінальної справи проти себе, йому залишилося дочитати 110 томів, тоді справу передадуть до суду.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» заявив керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає ТСН.

Холодницький зазначив, що САП має намір звернутися до суду з проханням про обмеження термінів для ознайомлення справи.

Антикорупційний прокурор додав: його відомство має підтвердження, що Насіров є громадянином Великої Британії. У зв'язку із цим САП зверталася до суду з проханням про стягнення застави з Насірова, оскільки вважала, що голова ДФС не виконав ухвалу суду у повному обсязі – не здав усі свої паспорти. Але суд відмовив прокурорам.

Як повідомлялося, 2 березня детективи НАБУ вручили підозру Насірову у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що впродовж 2015-2016 років Насіров, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня суд заарештував Насірова на два місяці з правом внесення застави у 100 млн грн. 16 березня його звільнили з Лук'янівського СІЗО після внесення застави. Пізніше запобіжний захід продовжили.

28 липня в НАБУ заявили про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Насірова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: