НАТО не провокує Росію, а реагує на загрози, створені нею - американський Forbes

НАТО не провокує Росію, а реагує на загрози, створені нею - американський Forbes
ukranews.com

Вся біда в тому, що Росія вважає, що її провокують, вважає експерт

У зміцненні НАТО своєї присутності у Східній Європі винна Росія. Про це пише колишній посол США у Москві професор Стенфордського університету Майкл Макфол у статті для американського Forbes.

Так він прокоментував недавні заяви міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що Північноатлантичний Альянс «провокує» Російську Федерацію.

«Найближчим часом Дикий Схід не збирається кидатися на Дикий Захід, якщо його не провокувати... Підкреслю: ми розглядаємо як загрозу не сам факт існування НАТО, а те, яким чином цей військовий альянс діє на практиці. У серйозних аналітиків немає жодних сумнівів у тому, що зараз НАТО вхопилася за привід, який був наданий держпереворотом в Україні ... дискримінувати росіян в Україні та вигадати новий сенс для існування Альянсу ", - заявив Лавров.

«Вся біда в тому, що Росія і справді відчуває, що її провокують», - підкреслює видання.

Майкл Макфол підкреслив, що НАТО діє виключно з метою захисту. «Альянсу доводиться відбивати загрозу, що виходить від Росії, і НАТО здійснила низку заходів для цього», - заявив він.

Макфол піддав критиці російських дипломатів, які люблять стверджувати, що створення НАТО після Другої світової війни одночасно гарантувало, що військовий блок не буде поширюватися на Схід на пострадянський простір.

«Росіяни завжди говорять про цей документ. Я не бачив, щоб це було десь записано», - зазначив Макфол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: