НАТО не вірить Росії щодо «підготовки терактів» у Криму українською стороною, - заява Альянсу

НАТО не вірить Росії щодо «підготовки терактів» у Криму українською стороною, - заява Альянсу
Фото nbuviap.gov.ua

В Альянсі закликали всі сторони «повернутися за стіл переговорів і працювати над мирним врегулюванням конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами»

В НАТО із занепокоєнням стежать за підвищенням напруженості у відносинах Росії та України і закликають Москву працювати над деескалацією ситуації, пише УНІАН.

«Ми уважно і з занепокоєнням стежимо за підвищенням напруженості у відносинах між Росією і Україною. Нас обнадіює рішуче засудження Україною тероризму у всіх його формах і проявах. Ми зазначили, що Україна рішуче відкинула звинувачення Росії і дала чітко зрозуміти, що Київ відданий відновити свою територіальну цілісність виключно політичними і дипломатичними засобами. Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних істотних доказів її звинувачень на адресу України», - наголосили у штаб-квартирі.

При цьому в Альянсі наголосили, що нещодавні військові дії Росії в Криму «не сприяють ослабленню напруженості». «Ми закликаємо Росію працювати задля спокою та деескалації. Ми також глибоко стурбовані недавнім спалахом насильства на сході України і збільшенням порушень режиму припинення вогню уздовж лінії зіткнення, в основному, проросійськими бойовиками», - констатували в НАТО.

У цьому зв'язку в Альянсі закликали всі сторони «повернутися за стіл переговорів і працювати над мирним врегулюванням конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами». «Ключ до цього - повна реалізація Мінських домовленостей. Як ми підтвердили на Варшавському саміті, союзники єдині у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію скасувати незаконну і нелегітимну анексію Криму», - наголосили в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Раніше президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО, а також посилити охорону стратегічних об’єктів та об’єктів інфраструктури, щоб запобігти можливим терористичним атакам. Як повідомлялось, СБУ посилила заходи з недопущення терактів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: