НАТО посилює свою присутність у Румунії

НАТО посилює свою присутність у Румунії

Основу війська Альянсу в регіоні складатимуть румунські сили

В понеділок 9 жовтня починають працювати багатонаціональні сили НАТО в Румунії, які мають на меті протидіяти посиленню впливу РФ у басейні Чорного моря. Військовий контингент, який представляє 10 країн НАТО, підсилить 900 солдат американських збройних сил, які вже діють в Румунії, передає Reuters.  

Однак точні деталі щодо кількості багатонаціонального контингенту НАТО в Румунії залишаються невідомими. Сухопутний компонент нараховуватиме 3-4 тисячі осіб, проте більшість із них складатимуть румунські солдати. Наступним найбільшим контрибутором буде Польща. Болгарія, Італія і Португалія будуть проводити тренування у рамках діяльності багатонаціональних сил НАТО в Румунії. Очікується, що і ФРН надасть своїй солдат для цієї місії.

У частині військово-морської присутності планується збільшити кількість візитів кораблів ВМФ країн-членів НАТО до портів Румунії і Болгарії. Військово-повітряний компонент також буде незначних масштабів – очікується посилення присутності ВПС Великої Британії, які будуть діяти спільно із літаками ВПС Канади. Останні на сьогодні здійснюють патрулювання повітряного простору над Румунією. В той час як італійські літаки патрулюють повітряний простір Болгарії.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має в понеділок відвідати багатонаціональні сили Альянсу в Румунії. За його словами, розгортання додаткових сил буде сигналом рішучості НАТО.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: