Названо області з найвищим рівнем безробіття в Україні

Названо області з найвищим рівнем безробіття в Україні

Найнижчий рівень безробіття спостерігався в Одеській області

У першому півріччі 2016 року чисельність безробітних, порівняно з відповідним періодом минулого року, зросла на 24 тис. осіб та становила 1,7 млн осіб. Рівень безробіття зріс з 9,2% до 9,4% економічно активного населення. Про це повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, інформує відділ комунікації з громадськістю та ЗМІ відомства.

«Найнижчий рівень безробіття спостерігався в Одеській області (5,8%). Це зумовлено тим, що у регіоні зосереджена велика кількість підприємств, які постійно потребують кадрового поповнення. Також низький рівень безробіття у Харківській (6,3%), Київській (6,6%), Дніпропетровській (8%) областях та місті Києві – (6,3%). Так історично склалося, що у великих містах (а це міста-мільйонники), та навколо них, робочих місць найбільше», – сказав він.

Важливо, що службою зайнятості за 10 місяців 2016 року в цілому по Україні було укомплектовано 635,9 тис. вакансій. Рівень укомплектування вакансій зріс з 80% у січні-листопаді 2015 року до 82% у січні-листопаді 2016 року. Найвищий рівень укомплектування вакансій – у Запорізькій, Луганській та Івано-Франківській областях (від 94% до 95%).

Разом з тим до п’ятірки лідерів з найвищими показниками рівня безробіття (за методологією МОП) увійшли Херсонська (12,1%), Кіровоградська (12,3%), Полтавська (13,1%), Донецька (14,2%) і Луганська (16,4%) області.

Раніше представник ООН Джихан Султаноглу заявила, що рівень безробіття на Донбасі сягнув понад 50%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: