Нова легенда російської пропаганди: малазійський Боїнг збили випадково

Нова легенда російської пропаганди: малазійський Боїнг збили випадково
ТСН

Що насправді написано у звіті слідчих

«Міжнародні експерти не виключили версію, що малайзійський Boeing міг бути збитий на Україні випадково», - пише російський сайт Gazeta.ru із посиланням на звіт слідчих.

«Це складне завдання. Ракети виробляються з військовими цілями із 70-х років і поставляються в різні країни», - наводить цитату видання.

У звіті справді є згадка про випадковий збіг та людський фактор: «Важливим питанням для розслідування кримінальної справи є те, чи могла ракета бути запущена ненавмисно? Чи міг хтось випадково натиснути кнопку? Або це можна було зробити лише за допомогою свідомого акту? І як саме система обирає мету?»

Тобто, ідеться саме про наявність технічної можливості випустити ракету несвідомо й випадково поцілити в літак.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в зоні збройного протистояння на сході України був збитий Боїнг-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура. Трагедія сталася на сході Донеччини в районі села Грабове, що розташоване неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули. Раптова аварія літака над районом бойових дій із перших годин зробила очевидним, що Боїнг був збитий.

За попередніми даними, літак був збитий ракетою "земля-повітря", випущеною російськими диверсантами або проросійськими терористами з території так званої Донецької народної республіки за допомогою самохідного ЗРК "Бук" М1, доставленого туди Російською Федерацією. Примітно й те, що російські ЗМІ із самого початку бойових дій на Донбасі регулярно повідомляли про те, що сепаратисти успішно збивають літаки й вертольоти української армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: