Обама планує радикальні зміни в ядерній політиці - The Washington Post

Обама планує радикальні зміни в ядерній політиці - The Washington Post
militarist.ua

Серед іншого, йдеться про проголошення політики «незастосування першим» ядерного арсеналу США

Адміністрація Обами має намір використати свої останні шість місяців для прийняття низки виконавчих заходів з метою просунутися в реалізації своїх планів у сфері ядерної політики, пише The Washington Post.

Видання зазначає, що в останні тижні члени Кабінету міністрів, які займаються національною обороною, провели дві зустрічі, щоб розглянути можливості дій виконавчої влади у сфері ядерної політики. Багато з розглянутих варіантів суперечливі, але, згідно із задумом, жоден з них не вимагає формального схвалення Конгресу.

«Деякі американські чиновники, ознайомлені з цими варіантами, розповіли, що вони включають в себе проголошення політики «незастосування першим» ядерного арсеналу США, що стане знаковою зміною в позиції країни з атомноїй зброї. Інший варіант, що перебуває на розгляді, вимагає резолюції Радбезу ООН, яка підтверджує заборону на випробування ядерної збро», - пише The Washington Post.

Адміністрація також розглядає можливість запропонувати Росії продовжити на п'ять років обмеження на розміщення ядерної зброї за договором СНО-III. Деякі чиновники адміністрації хочуть скасувати або відкласти розробку нової ядерної крилатої ракети - великої дальності дії, що запускається поза зоною ураження ППО - тому що вона має на меті ядерний удар обмеженого впливу, ресурс, який, як вважає Обама, не потрібен США, йдеться у статті.

У Обами також хочуть скоротити довгострокові плани з модернізації ядерного арсеналу країни. Противники цих заходів в Конгресі вважають, що адміністрація не бере до уваги те, як серйозні зміни в ядерній політиці Америки торкнуться союзників, які живуть під ядерним захистом США, особливо в Європі і Північно-Східної Азії, пише видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: