Обама прокоментував розмову з Путіним

Обама прокоментував розмову з Путіним

Обама заявив, що говорив з Путіним про Україну і необхідності виконання мінських угод

Президент США Барак Обама повідомив, що в ході бесіди з російським колегою Володимиром Путіним запропонував йому досягти прогресу в реалізації мінських угод по Україні до закінчення своїх повноважень в січні 2017 року. Про це він заявив на прес-конференції за підсумками саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Перу, трансляція якої велася на YouTube-каналі Білого дому.

«Я говорив з ним (Путіним) про Україну і необхідності виконання мінських угод. Я закликав його дати вказівки його учасникам переговорів працювати з нами (США), з Францією, Німеччиною, Україною, щоб спробувати зробити цю роботу до того, як закінчиться мій термін (на посаді президента)», - заявив Обама.

Президент США також повідомив, що в ході розмови з російським колегою висловив заклопотаність у зв'язку з авіаударами по Алеппо і закликав домогтися гуманітарного перемир'я з подальшим переходом до політичного врегулювання в Сирії.

При цьому Обама зазначив, що не розмовляв з Путіним про нібито втручання Росії в президентські вибори в США, оскільки вони «вже позаду», а сторони зосередилися на «русі вперед».

Раніше повідомлялося, що Обама і Путін зустрілися на саміті АТЕС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: