ОБСЄ проведе розслідування втрати безпілотника біля кордону з РФ

ОБСЄ проведе розслідування втрати безпілотника біля кордону з РФ
Безпілотник місії ОБСЄ на Донбасі

Сайдік закликав усіх підписантів Мінських домовленостей забезпечити безпеку місії ОБСЄ на Донбасі

ОБСЄ проведе детальне розслідування втрати 27 жовтня унаслідок глушіння сигналу безпілотного літального апарату (БПЛА), який спочатку виявив на території ОРДО зенітний ракетний комплекс, а потім слідкував за колоною з технікою біля кордону з РФ.

Про це повідомив Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік після засідання ТКГ у Мінську 6 листопада.

«Я б хотів наголосити, що СММ в Україні є найбільш великою та дорогою місією історії ОБСЄ та фінансується за рахунок платників податків країн-членів ОБСЄ. У світі вищезгаданого, необхідним є детальне розслідування інциденту», - заявив він.

Сайдік закликав усіх підписантів Мінських домовленостей «вжити усі необхідні заходи, щоб забезпечити безпеку та цілісність персоналу і обладнання СММ, а також забезпечити умови для безперешкодної діяльності Місії у відповідності до свого мандату».

Як повідомлялося, 27 жовтня, о 01:18, при здійсненні польоту над районом поблизу н.п. Калинове (ОРДО) дрон СММ дальнього радіуса дії виявив зенітний ракетний комплекс (9К33 «Оса») та автоцистерну для пального східніше н.п. Нижньокринське (ОРДО, 66 км на схід від Донецька). 01:36 безпілотник виявив колону у складі 7 вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з РФ, де відсутні пункти пропуску через кордон. Після цього БПЛА скерували на південь у напрямку Нижньокринського для продовження спостереження за колоною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: