ОБСЄ зафіксувала вибухи біля КПВВ «Майорськ»

ОБСЄ зафіксувала вибухи біля КПВВ «Майорськ»
Місія ОБСЄ

Українська сторона заявила, що вибухи були контрольованими підривами

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ стала свідком вибухів поблизу колишнього гуманітарно-логістичного центру біля підконтрольного Україні населеного пункту Одрадівка Донецької області

Про це йдеться у звіті місії від 9 квітня. 

«8 квітня патруль СММ у складі п’яти співробітників місії прямував до КПВВ (контрольний пункт в’їзду/виїзду) у н. п. Майорську для моніторинга перетину лінії зіткнення двома представниками ЗС РФ при Спільному центрі з контролю та координації», - йдеться у звіті.

Об 11:37, перебуваючи поблизу колишнього гуманітарно-логістичного центру за 2 км на південь від н. п. Одрадівка, спостерігачі почули та побачили два вибухи за 300 м на південь від своєї позиції. Патруль залишив місце розташування. 

Зупинившись неподалік південної околиці Одрадівки за 2 км на північ від гуманітарно‑логістичного центру, об 11:59 спостерігачі почули ще два вибухи.

У місії додають, що українська сторона в СЦКК заявила, що почуті та побачені вибухи були контрольованими підривами, пов’язаними з проведенням робіт із розмінування поблизу гуманітарно‑логістичного центру.

«На момент інциденту патруль не зафіксував жодних робіт із розмінування, водночас СЦКК заздалегідь не повідомляв СММ про проведення таких робіт у цьому районі», - заявили у місії.

Нагадаємо, в Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що за минулий тиждень з боку бойовиків зафіксовано 20 випадків обмеження свободи пересування спостерігачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: