Очільник Мінюсту назвав міфом мільйонні зарплати своїх підлеглих

Очільник Мінюсту назвав міфом мільйонні зарплати своїх підлеглих
Міністр юстиції Павло Петренко

Середня зарплата в Мінюсті складає 8 тисяч гривень і 12 тисяч гривень – по центральному апарату, - розповів Петренко

Мільйонні зарплати в Мінюсті – це міфи. Такі виплати отримують лише виконавці судових рішень.

Про це заявив у четвер в Івано-Франківську міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на запитання щодо мільйонних виплат у Мінюсті.

«Це не зарплата. Це – винагорода за спеціальним законом, яка стягується з боржника, що не виконав рішення суду на користь людини чи підприємства. Жодний керівник Міністерства юстиції , або посадова особа в керівництві Мін'юсту не отримував такого роду винагород. Їх отримує виключно виконавець, який виконує судове рішення. Відповідно до закону, з цієї суми виконавець отримує 2% за фактично виконану роботу на користь кредитора. Жодної копійки з бюджету виконавець не отримує», - запевнив Петренко.

Він зауважив, що ці виконавці працюють у виконавчій службі системи Мінюсту, а середня зарплата в апараті міністерства не перевищує 12 тисяч гривень.

«Середня зарплата в Мінюсті складає 8 тисяч гривень і 12 тисяч гривень – по центральному апарату. Тому хочу розвіяти міфи про захмарні зарплати в міністерстві», - наголосив міністр.

Він нагадав, що уряд нещодавно підтримав ініціативу Мінюсту щодо найвищих виплат працівникам уряду і тепер вони не можуть перевищувати 200 прожиткових мінімумів.

Раніше повідомлялося, що за шість місяців нинішнього року вісім чиновників Міністерства юстиції України отримали винагороди на суму, що перевищує 23 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: