Окупанти посадили на 14 років «диверсантів» Дудку та Бессарабова

Окупанти посадили на 14 років «диверсантів» Дудку та Бессарабова

Адвокати Бессарабова та Дудки мають намір оскаржити вирок

Вирок виніс російський Севастопольський міський суд

Севастопольський міський суд засудив Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які звинувачуються у підготовці диверсій в Криму, до 14 років позбавлення волі кожного.

«Судова колегія постановила визнати Бессарабова та Дудку винними і призначити кожному з них остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з відбуванням у колегії суворого режиму», - йдеться в рішенні суддів.

Також Бессарабову призначений штраф в розмірі 300 тис. рублів, Дудці - 350 тис. рублів. Вирок можливо оскаржити протягом 10 днів.

Адвокати засуджених мають намір оскаржити вирок, повідомили їхні захисники. «Ми будемо оскаржувати», - сказав Сергій Легостов, який представляє інтереси Дудки. Адвокат другого підсудного Сергій Деменцевич заявив, що також має намір оскаржити вирок. «Я вважаю, що вирок не відповідає дійсності», - сказав він.

Представник сторони звинувачення повідомив, що рішення про оскарження буде прийнято після вивчення матеріалів.

Як відомо, Штибліков у листопаді 2018 року був засуджений до п’яти років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.

У СБУ повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є співробітниками чи контактерами з боку Служби безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: