Окупанти триматимуть Умерова у психлікарні до 7 вересня

Окупанти триматимуть Умерова у психлікарні до 7 вересня

Фейгін закликав вийти в суботу, 3 вересня, на міжнародну акцію протесту і солідарності з Ільмі Умеровим #StopKillingIlmiUmerov

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова утримуватимуть у психлікарні до 7 вересня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав його адвокат Марк Фейгін.

«ФСБ має намір тримати Умерова в психлікарні до 7 вересня, ще 8 днів. Так вони показують свою «незворушність» під міжнародним тиском», – написав він.

Водночас Фейгін закликав вийти в суботу, 3 вересня, на міжнародну акцію протесту і солідарності з Ільмі Умеровим #StopKillingIlmiUmerov.

Інший адвокат Умерова, Микола Полозов, написав: «Експертні дії з Ільмі Умеровим уже не проводять і чим зумовлено його подальше перебування в стаціонарі, крім амбіцій ФСБ, російської влади, ніким не пояснюється».

Як відомо, у понеділок Умерова не випустили з психіатричної лікарні.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст. 280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі неправильно переклали.

Ільмі Умерова помістили до дев'ятого відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: