ООН нарахувала у світі 710 млн потенційних мігрантів

ООН нарахувала у світі 710 млн потенційних мігрантів

Найпривабливішими країнами для мігрантів є США, Велика Британія, Саудівська Аравія, Франція, Канада, Німеччина і Південна Африка

У світі 710 млн людей хочуть переїхати в інші країни на постійне місце проживання, тоді як 23 млн вже готуються зробити цей крок. Про це свідчать підсумки опитування, проведеного організацією Gallup у 160 країнах на замовлення Міжнародної організації з міграції, повідомляє Анадолу

Згідно з опитуванням, США є найпривабливішою країною для мігрантів. За ними йдуть Велика Британія, Саудівська Аравія, Франція, Канада, Німеччина і Південна Африка.

Третина опитаних мріють переїхати у країни, що розвиваються. Більшість мігрантів становлять вихідці з Нігерії, Індії та Демократичної Республіки Конго.

Водночас, автори дослідження з'ясували, що частка дорослого населення, яке бажає емігрувати, у світовому масштабі становить лише 0,5%. Це переважно молоді самотні чоловіки, які живуть у містах і, як правило, мають середню освіту.

60% потенційних мігрантів у країни Євросоюзу - з Африки.

Цікаво, що кількість людей, які бажають переїхати до Німеччини, з 2010 по 2015 рік зросла на 60%.

Автори дослідження вважають, що дані щодо кількості людей, які бажають виїхати зі своєї країни, можуть бути досить надійним орієнтиром для визначення реальних міграційних потоків. Водночас наміри не завжди втілюються у життя – з різних причин, що іноді не залежать від самих людей. Причому розрив між бажаним і дійсним відрізняється між країнами, повідомляється в опитуванні. Так, у Фінляндії свої наміри здійснюють кожні вісім із десятьох потенційних мігрантів. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: