ООН попереджає про посилення ісламістів в Сомалі

ООН попереджає про посилення ісламістів в Сомалі

Джихадистське угруповання під керівництвом Абдулкадіра Муміна набирає в свої ряди нових бойовиків

Організація Об'єднаних Націй повідомляє про розширення діяльності терористичної організації «Ісламська держава» в Сомалі. Про це йдеться в повідомленні експертної групи ООН по Сомалі, опублікованому в п'ятницю, 10 листопада.

Джихадистське угруповання під керівництвом Абдулкадіра Муміна набирає в свої ряди нових бойовиків. В кінці 2016 роки її чисельність становила кілька десятків людей, а до листопада 2017 року вона налічувала майже 200 учасників. Мумін знаходиться в постійному контакті з представником ІГ в Ємені, є посередником для зв'язку з лідерами ісламістів в Іраку і Сирії. Від них сомалійські бойовики отримують фінансову підтримку, відзначає агентство AFP.

У жовтні 2016 року угруповання Муміна захопило місто Кандала в регіоні Пунтленд і оголосило його центром ісламського «халіфату» в Сомалі. Через два місяці урядові війська відбили місто. У лютому 2017 бойовики Муміна напали на готель в економічній столиці Пунтленда місті Босасо, а в травні здійснили самопідрив на поліцейському пропускному пункті неподалік від цього міста.

В експертному повідомленні ООН говориться, що після поразок у Сирії та Іраку бойовики ІГ можуть перебазуватися в цей регіон Сомалі. У листопаді американський безпілотник вперше завдав удару по бойовиках ІД в Сомалі, знищивши, за даними Пентагону «багатьох терористів».

Нагадаємо, у результаті теракту в таборі для біженців неподалік сирійського міста Дейр-ез-Зорі загинули не менше 75 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: