«Опозиційний блок» намагається заблокувати звернення Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія

«Опозиційний блок» намагається заблокувати звернення Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія
фото з відкритих джерел

Вони мотивують це тим, що Рада проголосувала звернення до Патріарха з серйозними порушеннями Регламенту

Народні депутати від «Опозиційного блоку» заблокували звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Українській Православній Церкві (Київського Патріархату) (УПЦ КП). Про це повідомив нардеп Вадим Новинський.

До підписання спікером Ради Андрієм Парубієм проголосованого звернення до Патріарха Варфоломія, народні депутати від «Опозиційного блоку» Вадим Новінський і Юрій Воропаєв зареєстрували в секретаріаті ВР проект постанови про скасування рішення про звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія. Вони мотивували своє рішення тим, що Рада проголосувала звернення до Патріарха з серйозними порушеннями Регламенту.

Тим самим, згідно з Регламентом, підписання прийнятої постанови було блоковано на два дні. Але Андрій Парубій, ще раз порушивши Регламент, все ж підписав документ.

Після цього від імені фракції партії «Опозиційний блок» на ім'я спікера парламенту було направлено лист з вимогою скасування постанови про звернення у зв'язку з численними порушеннями регламенту. Реакція Андрія Парубія поки невідома, повідомили в «Опозиційному блоці».

Нагадаємо, майже 40 нардепів також підготували альтернативне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія. «Альтернативне звернення вказує на маніпулятивний, такий, що спотворює дійсність, характер небезпечної популістської ініціативи провладних сил, а також акцентує увагу на авторитеті і особливій ролі в підтриманні миру в країні Української Православної Церкви, яка на чолі з митрополитом Онуфрієм, впевнено робить своє служіння, є найбільшою конфесією України і найбільшою недержавною організацією, яка, зокрема, зараз здійснює значну гуманітарну допомогу постраждалим від війни на сході України», - сказав Вадим Новинський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: