Папа Франциск знову пройшов тестування на коронавірус

Папа Франциск знову пройшов тестування на коронавірус
Папа Франциск пройшов тестування на коронавірус

Потреба тесту була спричинена випадком зараження працівника Державного секретаріату Ватикану,

Після того, як італійські ЗМІ повідомили про мешканця Дому св. Марти з коронавірусом, Папа Франциск вирішив повторно пройти тест. Адже Святіший Отець мешкав з інфікованим під одним дахом.

Результат тестування оприлюднили у четвер. Згідно з інформацією ll Messaggero, тест виявився негативним.

Нагадаємо, Франциска обстежили на коронавірус ще у лютому, коли він скаржився на сильну застуду. Тепер потреба тесту була спричинена випадком зараження працівника Державного секретаріату Ватикану, який проживає в Домі св. Марти. Там же проживає Єпископ Риму, який не лише править тут щоденні меси, але й зустрічається з людьми.

Тому інші особи, які працюють у цьому приміщенні, включаючи секретарів та чиновників, теж були протестовані. У них, як і у Франциска, не знайшли коронавірусу. З метою повної безпеки Ватикан замовив дезінфекцію всіх кімнат резиденції.

Що ж до інфікованого, то про нього докладно написав єзуїтський журнал America. Видання, посилаючись на власні джерела у Ватикані, повідомляє, що зараженим виявився 58-річний священик Джанлука Пеццолі. Він і ще десяток душпастирів живуть у Домі св. Марти і працюють у Державному секретаріаті щодня.

Після того, як тести Пеццолі показали позитивний результат, особи, які контактували з ним, відбули карантин.

Ватикан не коментує це питання. Джерела ж повідомляють, що Пеццолі не мав особистого контакту з Папою. Як і багато інших мешканців резиденції, священик не зустрічався з Франциском щодня.

Згідно з повідмоленнями America, Єпископ Риму з початку березня, коли скаржився на застуду, не харчується у загальній їдальні.

Натомість він зустрічався з працівниками різних ватиканських відомств, а деякі розмови відбулися в Апостольському палаці, де більше місця та простіше вжити заходів безпеки у зв’язку з коронавірусною епідемією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: