ПАРЄ обговорює можливість поновлення членства Росії в Асамблеї, - Тимошенко

ПАРЄ обговорює можливість поновлення членства Росії в Асамблеї, - Тимошенко

Завдання української делегації не допустити скасування відповідних санкцій проти Росії.

В Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) точаться дискусії щодо скасування санкції проти Російської Федерації, згідно з якими, російській делегації заборонено брати участь в роботі асамблеї. Про це у програмі «Вечірній прайм» телеканалу «112 Україна» заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Я б хотіла звернути увагу на те, що зараз точиться в ПАРЄ дискусія довкола того, чи знімуть із Росії санкції щодо прийняття участі російської делегації в роботі ПАРЄ. І Росія зараз докладає дуже великі зусилля для того, щоб знайти аргументи, щоб з неї зняли першу санкцію, щоб їх повернули в ПАРЄ як повноцінних учасників асамблеї. Але я дуже вірю в те, що в ПАРЄ вистачить тих фракцій, тих представників, тих сил, які представляють різні країни Європи для того, щоб не дати зняти жодну санкцію з Росії доти, доки не будуть звільнені території України, і не буде поновлено наш державний кордон, і мир, і спокій на нашій землі», - зазначила вона.

При цьому Тимошенко зауважила, що наступного тижня українська делегація від’їжджає в ПАРЄ для обговорення цього питання.

«Я хочу попросити всю нашу делегацію, хочу звернутися до президента, до наших дипломатичних представництв, негайно включайтеся, щоб ця санкція, яка не дозволяє російській делегації брати участь в ПАРЄ, щоб вона не була скасована», - резюмувала 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: