Парламент Швеції з третьої спроби обрав прем'єра

Парламент Швеції з третьої спроби обрав прем'єра
Стефана Левена знову призначили главою уряду Швеції

Левен обраний прем’єром попри те, що його підтримала менша кількість депутатів

У Швеції лідера Соціал-демократичної партії Стефана Левена обрали прем'єр-міністром країни. За відповідне рішення у п'ятницю, 18 січня, проголосував парламент країни, повідомляє телеканал SVT

Рішення ухвалено через 131 день після парламентських виборів і переговорів з формування уряду. Обрання прем'єра також означає кінець політичної кризи в країні. 

Левен очолив кабмін вдруге поспіль, термін його повноважень складе чотири роки. 

За кандидатуру Левена проголосували 115 депутатів. Проти були 153, утрималися – 77.

Левен обраний прем’єром попри те, що його підтримала менша кількість депутатів, ніж число тих, хто був проти. Це пояснюється тим, що для відхилення його кандидатури потрібно було більше половини голосів парламентарів, тобто більше 175 депутатів мали проголосувати проти.

За результатами виборів, що пройшли 9 вересня, жоден із двох традиційних партійних блоків (червоно-зелені і правоцентристи) не отримав більшості в парламенті, їх розділив лише один мандат - 144 проти 143. 

Відбулося голосування з питання про призначення прем'єр-міністра стало третім за рахунком після виборів. 

Минулого тижня шведські соціал-демократи, зелені, ліберали і Партія центру дійшли згоди з ключових питань після кризи у формуванні уряду, представили проект партійної платформи і висловили підтримку чинному прем'єру.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: