Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від Росії негайно звільнити засудженого Умерова

Парламентська Асамблея Ради Європи вимагає від Росії негайно звільнити засудженого Умерова

Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі Умерова

Парламентська Асамблея Ради Європи засудила вирок заступнику голови кримськотатарського Меджлісу Ільмі Умерову.

Про це йдеться на сайті ПАРЄ.

«Неприйнятним є те, що російська влада переслідує та затримує громадян України за їхню протидію незаконній анексії Криму Російською Федерацією. Тому я закликаю російську владу негайно звільнити Умерова», — сказав доповідач Комітету з моніторингу щодо України Аксель Фішер.

Нагадаємо, у середу, 27 вересня, підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі УмероваУмерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

Адвокат Микола Полозов заявив, що з урахуванням стану здоров'я Умерова засудження його на два роки колонії рівносильно смертному вироку.

Російський прокурор запросив покарання для Ільмі Умерова у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки і забороною на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю.

У 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільмі Умерова кримінальну справу. Його звинувачують за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму). Затримання, обшук та порушення кримінальної справи, тримання Умерова в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи викликало громадський та міжнародний резонанс.

7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд розпочав розгляд справи Умерова по суті.

Ільмі Умеров вважає порушену проти нього кримінальну справу політично мотивованою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: