Партнери намагаються підштовхнути Україну на поступки у питанні Донбасу – експерт

Партнери намагаються підштовхнути Україну на поступки у питанні Донбасу – експерт

Ми бачимо масштабну дипломатичну гру з метою досягти максимальних поступок з української сторони, зазначив Сушко

Міжнародні партнери намагаються підштовхнути Україну на поступки у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це в ефірі «5 каналу» заявив науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко.
«Ми бачимо масштабну дипломатичну гру з метою досягти максимальних поступок з української сторони. Очевидно, що зокрема, і періодичне посилення військових дій, і дипломатичний тиск – все це частина одного сценарію. Тут логіка зрозуміла, часу не так багато, очевидно, що західні партнери, на підтримку яких спирається Україна, також зацікавлені у певному прогресі. І інколи вони вбачають, що заради цього прогресу варто було б натиснути і на українську сторону з тим, щоб вона поступилася декількома питаннями суттєвими для себе», - зазначив Сушко.
«Зокрема, це стосується і модальностей виборів на окупованих територіях, можливо підходів української сторони до демілітаризації, до зменшення військової присутності Росії на окупованих територіях, і в підсумку у питаннях особливого статусу. Тобто є декілька рівнів дипломатичного торгу», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: