Парубій хоче, щоб закони у першому читанні приймалися більшістю від присутніх депутатів

Парубій хоче, щоб закони у першому читанні приймалися більшістю від присутніх депутатів
Голова Верховної Ради Андрій Парубій
Фото: Главком

Парубій пояснив, що йому багато разів доводиться «принижуватись», закликаючи депутатів зайти до сесійної зали та працювати

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про підтримку ідеї ухвалення законопроектів у першому читанні простою більшістю голосів парламентарів.

Про це він сказав у ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі Ictv.

«Ще одна ідея стосується того, щоб законопроекти у Верховній Раді України приймалися звичайною більшістю. Хоча би у першому читанні», - сказав голова Ради і додав, що йдеться про більшість від присутніх у сесійній залі.

Парубій пояснив, що йому під час роботи парламенту багато разів доводиться «принижуватись», закликаючи депутатів зайти до сесійної зали та працювати.

Голова Верховної Ради вважає, що ухвалення законопроектів в першому читанні звичайною більшістю зможе зробити український парламент ефективнішим.

«І звичайно, є певні регулювання між Кабінетом міністрів, гілкою президента. Але ми мали на цю тему розмову і з Арсенієм Петровичем, і з паном президентом. Ряд тих пропозицій можна внести просто законодавчими актами», - сказав Парубій.

Раніше Голова Верховної Ради України Андрій Парубій спрогнозував складні дискусії із депутатами-мажоритарниками стосовно необхідності впровадження на парламентських виборах пропорційної системи з відкритими партійними списками.

Також цього тижня нардепи збираються позбавити мандатів двох колег.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: