Парубій подав скаргу на прокурора Донського через закон про амністію

Парубій подав скаргу на прокурора Донського через закон про амністію
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій
Фото: Главком

Парубій вважає неприпустимим, коли прокурор називає закони, ухвалені Верховною Радою — «нікчемними»

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій подав скаргу до Генпрокуратури на прокурора Департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексія Донського через те, що правоохоронець нібито назвав ухвалений Радою закон «нікчемним».

Про це Громадському повідомило джерело у правоохоронних органах.

Як повідомило джерело, Парубій вважає неприпустимим, коли прокурор називає закони, ухвалені Верховною Радою — «нікчемними».

Йдеться про коментар Олексія Донського від 3-го квітня. Коментуючи кримінальну справу учасника Майдану Івана Бубенчика, Донський назвав закон про амністію учасників Революції Гідності нікчемним.

Втім у коментарі Громадському Олексій Донський пояснив, що він мав на увазі юридичний термін нікчемності, а саме такий, що не відповідає порядку, прописаному в Кримінально процесуальному кодексі України.

«Деякі статті даного закону безпосередньо регламентують порядок кримінального провадження щодо окремих кримінальних правопорушень та забороняють проводити досудове розслідування за окремими фактами, всупереч порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України», — пояснив він.

Водночас, згідно з ієрархією нормативних актів в сфері кримінального процесуального законодавства, КПК України має пріоритет перед іншими законами України.

Донський додав, що за таких обставин правомірно назвав закон нікчемним, маючи на увазі його юридичне значення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: