Парубій: У 2014-му Медяник став на бік України

Парубій: У 2014-му Медяник став на бік України

Спікер Андрій Парубій підтримує генрокурора Луценка щодо можливого звільнення з-під арешту екс-депутата Володимира Медяника

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що підтримує рішення генрокурора Юрія Луценка щодо можливого звільнення з-під арешту екс-народного депутата Партії регіонів Володимира Медяника. Парубій розповів, що Медяник ще в 2014 році, коли почалися пов'язані з російською агресією події став на бік України.

Про це Парубій повідомив у коментарі агентству УНІАН.

Спікер Верховної Ради розповів, що у 2014 році як секретар Нацради безпеки і оборони разом з Валентином Наливайченком, який займав у той час посаду голови СБУ виїхали в Луганськ та вели переговори про умови здачі зброї та звільнення будівлі СБУ. «І, власне, коли постало питання про переговори та майданчик для них, то Медяник як депутат-мажоритарник від того округу сам вийшов на контакт зі мною і запропонував свій офіс для проведення переговорів. Фактично він у складний час визначився і став на бік України», – сказав Парубій.

За словами спікера він чув «про погрози (депутату) від терористів», але він під час переговорів «займав позицію України». Крім того, за словами Парубія, Медяник допомагав вивезти журналістку «Громадського» Анастасію Станко з оператором після полону у бойовиків.

«Я не можу знати всіх справ, які веде прокуратура і не можу знати всіх нюансів, але з того, що мені відомо можу сказати: Медяник у складний для країни час встав на бік держави», – підкреслив Парубій.

Нагадаємо, Генпрокуратура затримала Медяника під час розслідування кримінального провадження колишнього депутата парламенту Олександра Єфремова.

Медяник підозрюється у скоєнні умисних дій з метою зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 Кримінального кодексу) і в здійсненні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації «ЛНР» (ст. 258-3 ч. 1 Кримінального кодексу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: