Павло Фукс повідомив подробиці будівництва меморіалу «Бабин Яр»

Павло Фукс повідомив подробиці будівництва меморіалу «Бабин Яр»

Віталій Кличко і Павло Фукс входять до оргкомітету з будівництва меморіалу

Фото: прес-служба Павла Фукса

Створення Меморіального центру пам'яті жертв Голокосту «Бабин Яр» - важливий міжнародний соціальний проект не тільки для іміджу Києва, а й для всієї України рівня Яд ва-Шем в Єрусалимі і меморіального музею Голокосту у Вашингтоні, - вважає бізнесмен

У проект будівництва в Бабиному Яру меморіального комплексу в пам'ять про жертви масових розстрілів в роки Другої світової війни активно залучені столична адміністрація і Адміністрація президента України, а також всі єврейські організації країни. Про це в інтерв'ю виданню «Гордон» заявив бізнесмен, член оргкомітету з будівництва меморіалу Павло Фукс.

Він розповів, що раніше всі спроби створити меморіальний комплекс обмежувалися заявами і «закладкою першого каменя», до того ж комплекс страждав від нападів вандалів і були проблеми з благоустроєм.

«Ми обговорили ситуацію з мером Києва Віталієм Кличком, і його реакція не змусила себе довго чекати. Територію заповідника дуже швидко привели в порядок, облаштували нові доріжки, газони з трав'яним покриттям та системами поливу, освітлення, лавки та урни», - зазначив Павло Фукс.

Бізнесмен наголосив, що організаторів фонду підтримує не тільки міська, а й державна влада. «Мер Києва і Адміністрація президента приділяють величезну увагу цьому проекту. Я вдячний їм за допомогу, адже такі масштабні проекти в жодній країні світу неможливо реалізувати без підтримки місцевої і державної влади. Створення Меморіального центру пам'яті жертв Голокосту «Бабин Яр» - важливий міжнародний соціальний проект не тільки для іміджу Києва, а й для всієї України рівня Яд ва-Шем в Єрусалимі і Меморіального музею Голокосту у Вашингтоні», - заявив член оргкомітету.

За словами Павла Фукса, в проекті задіяні десятки людей, також організатори «підтримують спілкування з безліччю інших впливових фігур». «Вони конструктивно налаштовані і всіляко сприяють у всіх аспектах підготовки будівництва меморіалу. З мером Кличко ми знаходимося в постійному робочому контакті щодо проекту, він дуже активно залучений в процес. Ще раз повторюся, що без серйозної підтримки реалізувати такий масштабний проект - неможливо», - резюмував бізнесмен.

Він додав, що фонд співпрацює з усіма єврейськими організаціями. «В першу чергу це Всеукраїнський єврейський конгрес, в який входить більше 120 різних об'єднань і фондів. Потужна підтримка виходить від самого президента конгресу - Вадима Рабиновича, він надає велику допомогу в переговорах і організаційному процесі», - сказав Павло Фукс.

Нагадаємо, до 2021 року Фонд «Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр» планує відкрити меморіальний комплекс в пам'ять про жертви масових розстрілів в роки Другої світової війни в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: