Пентагон дізнався, на яку суму може розраховувати в 2020 році

Пентагон дізнався, на яку суму може розраховувати в 2020 році
Фото: АР

В Міноборони США обіцяють вчасно направити запит щодо бюджету до Конгресу

Заступник міністра оборони США Девід Норквіст заявив про те, що Пентагон дізнався про максимальну суму бюджету на 2020 рік, на основі якої оборонне відомство може готувати свої пропозиції до Конгресу. При цьому Норквіст відмовився конкретно назвати цифру, про яку йде мова.

Про це повідомляє ресурс Defense News.

На кінець грудня 2018 року Пентагон так і не отримав чіткого показника щодо суми бюджету на 2020 фінансовий рік. Тим самим виникли побоювання, що публікацію запиту до Конгресу щодо фінансування на наступний фінансовий рік може бути відтерміновано. Зазвичай запит до американського парламенту направляють в лютому кожного року. Девід Норквіст пообіцяв, що запит до Конгресу буде відправлений вчасно.

Спочатку передбачалося, що в 2020-му фінансовому році Міністерство оборони США отримає 733 млрд доларів. Проте в жовтні 2018 року Дональд Трамп заявив, що планування бюджету Пентагону має виходити із максимальної цифри в 700 млрд доларів. Але вже в грудні після зустрічі із Джеймсом Меттісом і керівниками профільних комітетів Конгресу очільник США начебто погодився збільшити запит на 2020 фінансовий рік до 750 млрд доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: