Пентагон визнав поранення генерала США у Кандагарі

Пентагон визнав поранення генерала США у Кандагарі

Генерал Джеффрі Смайлі знаходиться в госпіталі

Пентагон вперше визнав, що 18 жовтня в результаті нападу в південній афганській провінції Кандагар був поранений бригадний генерал Джеффрі Смайлі, а двоє афганських високопосадовців були вбиті.

«Я можу підтвердити, що він відновлюється з вогнепальною раною, якої зазнав під час нападу в Кандагарі», – заявив американським засобам інформації речник місії НАТО «Рішуча підтримка» Грант Нілі.

За його словами, генерал перебуває в госпіталі місії в Кандагарі.

Таліби взяли на себе відповідальність за напад, що відбувся всього за два дні до парламентських виборів. Американський командувач місії НАТО в Афганістані генерал Скотт Міллер також був присутній на нараді, під час якої був поранений Смайлі, але залишився неушкодженим.

Раніше повідомлялося, що в провінції Кандагар після засідання в резиденції місцевого губернатора охоронець афганського генерала Абдулла Разіка відкрив вогонь, жертвою якого став сам генерал.

Разіку вдавалося пережити декілька замахів до цього. Найбільшим до цього був замах минулого року, який теж мав місце в Кандагарі. Тоді загинуло п’ять дипломатів із ОАЕ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: