Переселенці під Кабміном вимагають дати їм можливість купити житло

Переселенці під Кабміном вимагають дати їм можливість купити житло

Одна дівчина на акції заявила, що відсьогодні вона розпочинає голодування на знак протесту

Сьогодні, 11 вересня, біля будівлі Кабінету міністрів України розпочалась безстрокова акція протесту переселенців з Донбасу, організована громадською організацією «Мій.дім.юа». Як повідомляє кореспондент «Главкому», акція буде тривати «до виконання вимог».

Учасники протесту пояснили, що мають на меті привернути до своїх проблем увагу влади, зокрема що стосується закону 1954-VIII, який передбачає компенсацію ветеранам АТО та внутрішнім біженцям половину вартості житла, або іпотеку під 7% річних. За словами учасників зібрання, «закон не працює».

«Переселенці мають право на житло, натомість влада ігнорує цю проблему», - повідомили переселенці.

«Закон №1954. Дайте можливість купити квартиру!», - Йдеться на плакаті учасників акції.

Одна дівчина на акції заявила, що відсьогодні вона розпочинає голодування на знак протесту. Люди вимагають зустрічі з владою.

Закон №1954 був підписаний  президентом в квітні 2017 року. Даний закон вводить державну підтримку у розмірі 50% вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту ветеранам війни та внутрішньо переміщеним особам. Їм надаватимуть допомогу у межах коштів, передбачених Держбюджетом на виконання Державної цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 рр.

Нагадаємо, 4 вересня біля будівлі Кабінету міністрів України відбулась акція протесту переселенців з Донбасу, організована Громадською платформою захисту прав постраждалих від збройного конфлікту в Україні. Як повідомляв «Главком», учасники акції протесту вимагають розробити спеціальний закон про відшкодування шкоди потерпілим від збройного конфлікту в Україні та агресії РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: