Підвищення пенсійного віку зняте з порядку денного, - Розенко

Підвищення пенсійного віку зняте з порядку денного, - Розенко

Віце-прем'єр вважає недоречною дискусію на дану тему

Підвищення пенсійного віку в Україні до поліпшення якості і тривалості життя українців не буде. Про це у «Вечірньому праймі» на «112 Україна» заявив віце-прем'єр Павло Розенко.

За його словами, дискусія з даного питання в даний час недоречна, також питання підвищення пенсійного віку відсутнє в меморандумі з МВФ.

«Ну, можливо, десь колись, в якійсь далекій перспективі, якась наступна влада чи наступний уряд додумаються до питань дискусії в суспільстві щодо підвищення пенсійного віку. Я вважаю, що ця дискусія недоречна до того моменту, поки ми серйозно не піднімемо якість життя, а саме тривалість життя. Тільки коли ми приблизно на 7-10 років збільшимо тривалість життя, можна аргументувати і переконувати суспільство, що тривалість життя збільшується, тому треба збільшувати тривалість життя працездатного. Тобто на сьогоднішній день питання підвищення пенсійного віку знято з порядку денного. Цього питання немає в меморандумі з МВФ, немає наших зобов'язань щодо підняття пенсійного віку і очевидно що уряд не буде жодним чином вносити ідей щодо підняття пенсійного віку в цьому році», - зазначив Павло Розенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: