Після розміщення в Польщі сил НАТО Росія відмовиться від агресивних намірів – міністр оборони

Після розміщення в Польщі сил НАТО Росія відмовиться від агресивних намірів – міністр оборони

Окрема американська бригада незабаром буде розміщена поблизу кордону Польщі з російським Калінінградом

На саміті НАТО у Варшаві будуть сформовані сили стримування, які змусять Росію «забути про погрози в бік Польщі» та іншим країнам, заявив міністр оборони Польщі Антоній Мачеревич.

«Тільки демонстрація реальної готовності до оборони наших кордонів може ефективно зупинити агресивні наміри Росії», - сказав Мачеревич в інтерв'ю інформагенції Associated Press.

РФ «повинна забути про погрози Польщі, європейським країнам та іншим країнам світу», підкреслив глава польського оборонного відомства. НАТО має намір посилити свою присутність у Польщі та країнах Балтії, розмістивши там на ротаційній основі чотири багатонаціональні батальйони загальною кількістю в чотири тисячі солдатів.

Після розміщення об'єднаних сил Альянсу в Польщі країна стане «повноцінним членом НАТО» - не лише політичним, а таким, яким завжди дуже хотіла бути, на що поляки чекали протягом 70 років, вважає Мачеревич.

«Ми будемо цілковито захищені об'єднаними силами», - переконаний польський міністр.

Наразі ще невідомо, коли саме батальйони НАТО та супровідне обладнання розмістять у Польщі та балтійських країнах. Бойові підрозділи перебуватимуть під командуванням США, Великобританії, Німеччини та Канади. Окрема американська бригада буде розміщена поблизу кордону Польщі з Калінінградом.

На саміті НАТО в Варшаві, який відбудеться 8-9 липня, також обговорять розгортання об'єднаного штабу, основним завданням якого буде збір та обробка розвідувальної інформації на східному фланзі НАТО, повідомив Мачеревич. У Варшавському саміті візьмуть участь близько двох тисяч делегатів із 28 країн-членів та країн-союзниць Північноатлантичного альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: