Після вбивства Шеремета Аваков має йти у відставку – нардеп

Після вбивства Шеремета Аваков має йти у відставку – нардеп

«Далі вже не можна терпіти абсолютний непрофесіоналізм і некерованість ситуації з боку міністра та міністерства внутрішніх справ в цілому»

Коли в країні починають вбивати журналістів, це означає, що в країні «вбита» вся система правоохоронних органів держави. Тоді як самі вбивці намагаються остаточно дестабілізувати ситуацію в країні. Про це в прямому ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України Сергій Каплін, коментуючи зухвале вбивство журналіста Павла Шеремета у центрі Києва.
На думку лідера «Партії простих людей», після таких подій, як правило, у відставку йде міністр внутрішніх справ, генеральний прокурор, якщо він до цих подій вже працював рік-півтора, голова СБУ та навіть секретар Ради національної безпеки та оборони.
«За останні два роки, за керівництва Арсена Авакова в МВС, кількість злочинів на 100 тисяч населення зросла із 1252 до 1500 злочинів. За статистикою ГПУ, число умисних вбивств зросло з 6000 до 8500. Так само у 2013 році було скоєно 13 тисяч злочинів, а вже у 2015 році – 21 тисяча особливо тяжких злочинів. Сьогодні на руках в українців більше 4 мільйонів одиниць нелегальної зброї, – заявив Каплін, коментуючи погіршення криміногенної ситуації в України за останні два роки. – Люди зараз купують собаку на базарі, тому що вважають собаку у дворі ефективнішою за Авакова та його поліцейських».
Нардеп Каплін переконаний, що за такої ситуації уряд разом із парламентом та РНБО України мають «збиратися і формувати чітку стратегію подолання цього надзвичайно серйозного виклику».
«Далі вже не можна терпіти абсолютний непрофесіоналізм і некерованість ситуації з боку міністра та міністерства внутрішніх справ в цілому. Зрозумійте, вбивство Павла Шеремета – це не просто вбивство однієї людини, а це ознаки нової хвилі тероризму. І треба говорити, що в країні політики, які мають зв’язок з іноземними спецслужбами, реалізують довготривалий, системний знищення держави зсередини. На цей сценарій має бути рішуча і дуже жорстка відповідь усіх без винятку правоохоронних органів», – заявив у студії Каплін та додав, що в Україні має бути повернуто смертну кару за тероризм та корупцію.
Лідер «Партії простих людей» припустив також, що вбивство Шеремета опозиція використовуватиме задля критики влади.
«Найбільшу користь вони вже отримали від того, що цей постріл у центрі Києва заглушив інформацію з регіонів про неймовірні та цинічні порушення закону під час довиборів 17 липня. Це були просто грандіозні за масштабами фальсифікації на округах. Більше того, цих семи депутатів, які обиралися до Верховної Ради в 7 округах, якраз не вистачатиме для укріплення коаліції. І це ще один крок до формальної руйнації коаліції та проведення позачергових парламентських виборів», – сказав Каплін, підкресливши, що у дочасних виборах зацікавлене керівництво Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: