Площу пожежі в Чорнобильській зоні зменшено до 8 га

Площу пожежі в Чорнобильській зоні зменшено до 8 га
Пожежа в лісах Чорнобильської зони

Залучення наземних сил до гасіння пожежі ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння

Станом на 11 годину 30 червня гасіння пожежі у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва триває. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

Площу пожежі зменшено з 25 до 8 га. У 337 лісовому кварталі пожежу локалізовано, у 336 кварталі – спостерігаються окремі осередки.

«Залучення наземних сил ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння. Загальний радіаційний фон по зоні відчуження складає 0,03-0,04 мкР/год (допустимий 0,08 мкР/год)», - йдеться в повідомленні ДСНС.

До гасіння пожежі залучено 122 чол. особового складу та 33 од. техніки, з них від ДСНС 63 чол. особового складу та 16 од. техніки, у тому числі вертоліт МІ-8 та 2 літаки АН-32П.

На місці події працює оперативна група Головного управління ДСНС України у Київській області.

Загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня. 

Як повідомляв «Главком», пожежа в Чорнобильській зоні виникла 29 червня о 12:35. За попередньою інформацією, загорання сталося під час технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги. Зайнялися порубкові рештки деревини та лісової підстилки, вогонь поширився на площу близько 20 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: