Поблизу Маріуполя затримали інформатора бойовиків

Поблизу Маріуполя затримали інформатора бойовиків

Чоловік передавав інформацію про дислокацію та переміщення Збройних сил України

На блокпосту поблизу Маріуполя поліцейські затримали жителя Дружківки, який передавав бойовикам дані про дислокацію та переміщенні Збройних сил України.

За інформацією правоохоронців, 32-річний чоловік працював у комунальному підприємстві Дружківки. Під час службових поїздок між містами Донецької області пособник бойовиків збирав інформацію про сили антитерористичної операції і передавав їх своїм кураторам.
Чоловік зізнався, що інформатором бойовиків став із 2015 року, а до цього – виходив на мітинги проти територіальної цілісності України і голосував на незаконному референдумі за створення самопроголошеної республіки «ДНР».
Працюючи в комунальному підприємстві, чоловік мав доступ до даних пільгових категорій жителів, зокрема учасників бойових дій. Крім цього, він створював пропагандистські матеріали.
Через кілька годин після затримання родичі чоловіка видалили із соціальної мережі його сторінку разом з листуванням. Проте, правоохоронцям вдалося відновити дані. Комп'ютерна техніка чоловіка передана на експертизу. Відносно інформатора відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.256 «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Джерело: MRPL.CITY

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: