Починають діяти понад 100 нових положень асоціації Україна-ЄС

Починають діяти понад 100 нових положень асоціації Україна-ЄС

Більшість положень Угоди про асоціацію Україна-ЄС мають безпосередній вплив на поліпшення життя українців

Відсьогодні починають діяти понад сто нових положень Угоди про асоціацію Україна-ЄС, більшість яких безпосередньо стосуються інтересів кожного українця. Про це йдеться у заяві Представництва України при Євросоюзі з нагоди набуття 1 вересня Угоди про асоціації держави з ЄС.

«Так, наприклад, з 1 вересня 2017 року починають застосовуватись положення Угоди, які заохочують держави-члени ЄС, за можливості, покращувати існуючий рівень доступу для українських працівників до свого ринку праці та професійного навчання. Рівень захисту персональних даних приводитиметься до найвищих європейських та міжнародних стандартів», - нагадали у Представництві України при ЄС.

Окрім цього, у повному обсязі набирає чинності розділ щодо юстиції, свободи та безпеки, який надасть додаткового поштовху розвитку співпраці правоохоронних та судових органів України та ЄС, боротьбі з організованою злочинністю, тероризмом та корупцією, сприяючи, зокрема, наближенню України до Шенгенських домовленостей.

Розпочинається також імплементація низки секторальних глав, які, зокрема, стосуються співпраці у сферах соціальної політики, охорони здоров’я, туризму, освіти і навчання, культури і спорту. Поглиблення співробітництва з ЄС у цих сферах належним чином позначатиметься на рівні життя українських громадян, зауважують дипломати. 

«За роки переговорів, ратифікації і тимчасового застосування Угоди українці здобули право вільно подорожувати Європою. Наша продукція сьогодні присутня на ринку ЄС. Обсяги українського експорту до країн ЄС продовжують зростати, а ЄС посідає позицію основного торговельного партнера нашої держави», - йдеться у заяві.

У Представництві також підкреслили, що тепер Україні належить подолати не менш відповідальну частину шляху – виконання Угоди про асоціацію, проведення реформ, які змінюватимуть нашу країну і наближатимуть наші стандарти життя до тих, що діють у країнах ЄС.

Нагадаємо, сьогодні, 1 вересня, в повному обсязі набуває чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: