Поклонська, яка присягала Україні, розповіла,чому нині прислужує окупантам

Поклонська, яка присягала Україні, розповіла,чому нині прислужує окупантам
Фото з відкритих джерел

У Криму взагалі все було по-російськи завжди, каже Поклонська

Так звана «прокурорша» окупованого Криму Наталя Поклонська, яка, за її словами, завжди усвідомлювала себе патріотом Росії, але раніше присягала Українській державі та служила їй, в інтерв’ю «Новой газете» пояснила свої вчинки.

«Україна, Росія, Крим - по-моєму, у нас один менталітет, одні традиції, віра, ми слов'яни і брати. У Криму взагалі все було по-російськи завжди. Україну я теж можу назвати в певному сенсі нашою. Вона розвивалася, коли була в складі Росії, розвивалася і потім, будучи самостійною, але коли її захоплюють іноземні особи і починають керувати державою, страшно стає за цю нещасну країну… Коли прийшли загарбники, радикали-екстремісти-терористи, так звана Небесна сотня, вже не було ніяких протиріч. Крим - це Росія, наша матінка», - сказала вона

Коментуючи на зауваження журналіста щодо її присяги Україні, вона зазначила: «Я [давала присягу Україні] , але не бандерівській. Я взяла на себе зобов'язання захищати ту Україну, яка справжня, і захищати її закон».

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура викликала на допит ставлеників російської влади в Криму, зокрема, так званого «прокурора» Наталю Поклонську та главу окупаційного уряду Сергія Аксьонова. Звинувачення, які фігурують у вказаному провадженні, стосуються дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; створення злочинної організації; терористичної діяльності; захоплення державної установи; захоплення державних або громадських будівель чи споруд; втручання в діяльність працівника правоохоронного органу.

Поклонська у відповідь заявила, що готова дати свідчення Генеральній прокуратурі України у своєму кабінеті в Сімферополі. «Якщо їм не терпиться отримати якісь відповіді на певні запитання, то я їх запрошую до прокуратури Республіки Крим. Мій робочий кабінет розташований на третьому поверсі. Від 8 ранку до 10 вечора я перебуваю на робочому місці. Нехай приїжджають, і я відповім на всі їхні запитання», – сказала Поклонська.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: