Поліція порушила кримінальне провадження за фактом пожежі у Літочках

Поліція порушила кримінальне провадження за фактом пожежі у Літочках

Поліцейські перевіряють правомірність функціонування даного закладу та надання належних заходів догляду за людьми, які там проживали

За фактом пожежі у приватному будинку для осіб літнього віку, де у вогні загинуло 17 осіб, слідчими поліції Київської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Перший заступник Голови Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що підприємця затримано у порядку ст.208 Кримінально-процесуального Кодексу. За даним фактом слідчими поліції Київської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

На даний час проводяться слідчо-оперативні дії та встановлюються причини пожежі. Поліцейські перевіряють правомірність функціонування даного закладу та надання належних заходів догляду за людьми, які там проживали.

Нагадаємо, 29 травня о 3.48 хвилин у селі Літочки Броварського району в приватній двоповерховій будівлі виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 17 громадян.

З’ясувалося, що у даному домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць.

Станом на 5.25 годину працівниками ДСНС пожежу локалізовано. О 8.25 годині пожежу ліквідовано.

Встановлено, що на момент пожежі в будинку перебувало 35 осіб. Підрозділами ДСНС врятовано 18 людей, з який 5 осіб з опіками різних ступенів тяжкості госпіталізовано до Броварської районної лікарні. На місці трагедії знайдено 17 тіл громадян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: