Поліція назвала райони Києва, де найчастіше трапляються ДТП

Поліція назвала райони Києва, де найчастіше трапляються ДТП

З початку року на дорогах столиці сталося 35 тисяч аварій

З початку року в Києві сталося 35 тисяч дорожньо-транспортних пригод, повідомляє видання «Сегодня».

За даними патрульних, з початку року в Києві сталося 35 тис. 29 аварій (за цей період минулого року — 35 тис. 230). Найаварійнішими є Голосіївський та Шевченківський райони — всього 9 тис. 114 ДТП з початку року. У антилідери потрапили також Оболонський, Святошинський і Солом'янський райони. ДТП тут відбуваються практично щодня.

Тільки вчора на вул. Гетьмана (Солом'янський район) зіткнулися відразу три легкових автомобіля: Hyundai Tucson, Dacia Logan і Chery QQ. Внаслідок, Chery затиснуло між двома іншими машинами, а його водій помер після 20 хвилин реанімації. У вівторок на Дніпровському шосе в Голосієво «Таврія» влетіла у сміттєвоз. Водія легковика госпіталізували з важкими травмами. В цей же день на Оболоні (перехрестя вул. Полярної та Богатирської) від зіткнення з позашляховиком перекинувся Mercedes Sprinter з пасажирами. Постраждало п'ять осіб.

У виданні зазначають, що особливо небезпечними дорогами самі городяни називають вул. Генерала Родимцева в Голосієво (у вересні тут розбилося двоє мотоциклістів) і Столичне шосе, яке проходить через елітне селище Конча-Заспа. За даними патрульної поліції Києва, з початку цього року на шосе сталося 262 ДТП.

Сумну статистику аварій на київських дорогах у КМДА пояснюють не тільки порушенням ПДР водіями, але й небезпечними пішохідними переходами, недостатньою кількістю відбійників і розділових бар'єрів, відсутністю аудиту безпеки руху, через що дані про місця концентрації ДТП не збираються і не аналізуються, щоб можна було їх запобігти в майбутньому. У мерії запевняють, що роблять все можливе, щоб аварій ставало менше: встановлюють світловідбиваючі елементи на проблемних ділянках, обладнують переходи острівцями безпеки і подсведкой, встановлюють камери спостереження.

В патрульній поліції причинами валу аварій називають порушення ПДР і їзду в п'яному вигляді.
«Щоб зменшити кількість аварій, потрібно збільшувати штрафи за їзду в п'яному вигляді (зараз він — 10 200 грн. — Авт.) і стежити за станом міських доріг. Часто ДТП відбуваються через відсутність світлофорів, ям і навіть відсутності освітлення, чим повинні ретельно займатися міські служби», – розповіли в поліції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: