Поліція Німеччини б'є на сполох: в країні активніше почала діяти російська мафія

Поліція Німеччини б'є на сполох: в країні активніше почала діяти російська мафія
berlin.de

Мафіозі мають міцні мережі зв'язків, побудовані як у пострадянських країнах, так і в німецьких в'язницях.

Федеральна поліція попереджає про ризики втрати мільярдів євро для економіки через організовану злочинність. Про це заявив керівник федерального відомства кримінальної поліції Гольгер Мюнх в інтерв'ю виданню Die Welt am Sonntag, оприлюдненому сьогодні, передає Deutsche Welle.

«Ми спостерігаємо динамічний розвиток російсько-євразійської організованої злочинності. Зараз вона почала поширюватись на Захід», - сказав Мюнх. За його словами, російські мафіозі також активні у «непопулярних» для організованої злочинності типах правопорушень, таких як крадіжки чи пограбування магазинів. Одним з найнебезпечніших явищ Мюнх назвав «злодіїв у законі» - мафіозних лідерів, які у Німеччині збирають довкола себе не лише росіян, але й абхазців, грузинів та туркменів.

За даними поліції, раніше у ФРН було близько 20-40 тисяч осіб, пов'язаних зі злочинними угрупованнями. Зараз йдеться лише про приблизну «п'ятизначну цифру», оскільки кримінал перебуває у тіні, додав Мюнх. У мафіозі, зауважив він, міцні мережі зв'язків, побудовані як у пострадянських країнах, так і в німецьких в'язницях. «Вісім-десять відсотків в'язнів німецьких тюрем - російськомовні чи вихідці з РФ, близько 5000 осіб», - сказав Мюнх, назвавши це значним «потенціалом для рекрутингу» до мафії у ФРН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: