Поліція затримала злочинну групу, що діяла під керівництвом екс-регіоналів – Аваков

Поліція затримала злочинну групу, що діяла під керівництвом екс-регіоналів – Аваков

Очільник МВС розказав, як поліція та СБУ ловили терористів

Фахівці карного розшуку Нацполіціі затримали злочинну групу, яка здійснила низку резонансних злочинів на території України. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ – Арсен Аваков. 

За даними міністра, доведено участь цієї групи в дев’яти злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів.

«1. У місті Чернівці, де в ніч на 19.11.2016 була сплюндрована Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої був нанесений антисемітський напис.
2. У місті Умань, де 21.12.2016 зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.
3. В місті Київ, де 08.06.2017 зловмисники кинули гранату в посольстві США.
4. У місті Львів, де 30.06.2017 зловмисники спробували підпалити синагогу.
5. У місті Луцьк, де 10.07.2017 зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.
6. У Києві, де 24.08.2017 в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні героя України Валерія Чібінєєва.
7. У Києві на вул. Курбаса, де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.
8. У місті Умань, 21.09.2017, де була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.
9. Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області».

За даними Авакова, злочинців було затримано біля кордону. Вилучено при затриманні – спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.

«Виконавці наведених злочинів, що входять в так званому ОПГЕ «Торпеда» давно знаходяться в зоні уваги правоохоронців і звинувачувалися по ряду інших злочинів. Затримані виконавці та їх керівник – входять до групи впливу в минулому народних депутатів від «Партії регіонів» від Черкаської області – Володимира Олійника та Сергія Тулуба», – написав Аваков і додав, що слідство виявило ланцюжок контактів злочинців також із керівниками партії «Опозиційний блок».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: