Політолог припустив, що Лещенко та Гацько злякалися впливу Саакашвілі і не пішли в його партійний проект

Політолог припустив, що Лещенко та Гацько злякалися впливу Саакашвілі і не пішли в його партійний проект

На думку Фесенка, молодих романтичних ідеалістів категорично не влаштовувало створення партії лідерського типу, на яку Саакашвілі мав би ключовий вплив

Політолог Володимир Фесенко вважає, що так звані «єврооптимісти» не захотіли йти «партію Саакашвілі», оскільки їх не влаштовує створення партії лідерського типу. Про це він сказав в коментарі «Главкому».
«Вже починає проявлятись певна конкурентність двох проектів і публічно підтверджено, що вони не домовились між собою», – констатує політолог.
«Головна обставина полягає в тому, що молодих романтичних ідеалістів категорично не влаштовувало створення партії лідерського типу, на яку Саакашвілі мав би ключовий вплив. Вони виступали за колективне керівництво, але це не влаштовувало протилежну сторону. І мені здається, що це було б нереалістично – як не ставитися до Саакашвілі, але він є серйозним електоральним ресурсом, який потягнув би за собою і фінансовий ресурс. А без таких ресурсів буде важко просувати партію», - сказав Фесенко.
Він не виключив, що вплинули і деякі особистісні речі, плюс, вже існуючі партії не хочуть асимілюватись у новій партії «під Саакашвілі».
Як стало відомо, тривалі торги навколо появи довгочікуваної «партії Саакашвілі» завершились. Судячи з повідомлень у Фейсбуці, до складу партії увійдуть екс-заступники генпрокурора Віталій Касько, Давід Сакварелідзе, екс-головред українського «Форбсу» Володимир Федорин, діючі нардепи Віктор Чумак та Наталя Новак. Саакашвілі навіть формально поки не задіяний «в процесі» і дуже відсторонено прокоментував створення партії, яку всі асоціюють з його ім’ям: «На будь-яких наступних виборах старий політичний клас буде зметено. Перемогу з великою ймовірністю отримає стартап сила, що складатиметься з абсолютно різних, але у своїй більшості абсолютно нових людей».
Синхронно про створення іншої центристсько-правоцентристської сили на базі «Демальянсу» оголосив його лідер Василь Гацько. До цієї сили доєднається багато тих, кого очікували побачити в команді Саакашвілі. На 29 червня була анонсована «закрита зустріч» з потенційними учасниками цього проекту, яка мала закласти основу для майбутнього з’їзду «Демальянсу» в першій половині липня. Серед тих, хто доєднається до цієї платформи, називали нардепів від БПП Сергія Лещенка, Мустафу Найєма, Світлану Заліщук, колишню «самопомічницю» Вікторію Пташник, заступника міністра економіки Максима Нефьодова та групу учасників громадянської платформи «Нова країна» на чолі з Валерієм Пекарем.
Більше читайте в статті «Главкому» Як Саакашвілі і Лещенко в одну партію не влізли

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: