Політв'язні на окупованих територіях позбавлені медичної допомоги – Геращенко

Політв'язні на окупованих територіях позбавлені медичної допомоги – Геращенко
Фото 112.ua

Наші посли повинні допомогти Україні доносити позицію грубого порушення прав людини в РФ до всіх урядів, заявила Ірина Геращенко

Питання допуску лікарів до політв'язнів, які утримуються на окупованих територіях, заблоковано. Про це повідомила перший заступник Верховної Ради Ірина Геращенко в ефірі телеканала «112 Україна».

«У багатьох політв'язнів, утримуваних на окупованих територіях, до яких не можуть потрапити наші лікарі, погіршується стан здоров'я. Ми боремося і відсилаємо політичні ноти на міжнародному рівні, порушуємо питання допуску лікарів, Червоного Хреста, і це питання заблоковано. І тут наші посли повинні допомогти Україні доносити позицію грубого порушення прав людини в РФ до всіх урядів», – зазначила вона.

Геращенко додала: «Ми спілкувалися з Клімкіним (міністром закордонних справ України. – Ред.), обговорювали питання активізації з адвокатами, які працюють за захист кримських татар. МЗС сьогодні і раніше відправило консульські ноти про неприпустимість щодо порушення ключових прав людини, зокрема доступу медиків. Так само від комітету євроінтеграції і закордонних справ ВР ми разом зробили звернення до партнерів, до парламентів ЄС з проханням звернути увагу на ситуацію із заручниками в тюрмах РФ, куди не пускають лікарів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: