Полковник ГРУ РФ Чепіга міг бути причетний до ескалації на Майдані в 2014 році, - ЗМІ

Полковник ГРУ РФ Чепіга міг бути причетний до ескалації на Майдані в 2014 році, - ЗМІ
Прямих доказів перебування полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги в Україні під час подій Революції Гідності немає

У Держприкордонслужбі України стверджують з січня по лютий 2014 року в Україні перебували підрозділи ГРУ РФ

Підрозділ полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги під час Революції Гідності міг знаходиться в Києві і брати активну участь в ескалації подій на Майдані, повідомляє Guildhall з посиланням на власні джерела в Державній прикордонній службі України.

«У Державної прикордонної служби, на жаль, немає прямих доказів перебування полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги в Україні під час подій Революції Гідності», – зазначив співрозмовник видання.

Проте при цьому додав, що Чепіга міг бути учасником кривавих подій на Майдані, оскільки підрозділи ГРУ РФ в період з січня по лютий 2014 року перебували в Україні і брали активну участь в ескалації процесів Революції Гідності. «За нашою інформацією, підрозділи російського спецназу з січня по лютий (2014 року, – ред.) знаходилися в Києві і проживали в окремому будинку на базі «Альфи». Полковник Анатолій Чепіга, ймовірно, був серед них, але точно встановити ми не можемо, оскільки за вказівкою тодішнього керівництва країни, по прибуттю, російські спецназівці не проходили прикордонного контролю, або будь-яких оглядів», - пояснив співрозмовник видання.

Він також зазначив, що після протиправних дій проти учасників Революції, російські силовики під виглядом українських правоохоронців виїхали на територію Криму.

Раніше російський журналіст-розслідувач Сергій Канів, який вивчає справу Скрипалів, повідомив, що Чепіга-Бошаров отримав звання «Героя Росії» за командування загоном, який забезпечував охорону Віктора Януковича після відсторонення від влади в 2014 році, і організовував його транспортування в Крим.

Після цього міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронні органи вважають Чепигу учасником операції з вивезення екс-президента Януковича в РФ.

Водночас колишній начальник служби безпеки Януковича Костянтин Кобзар попросив Оболонський райсуд Києва повторно допитати його про роль Чепіги-Баширова у втечу Януковича в лютому 2014 року. Пізніше в ГПУ повідомили, що у них немає доказів, що офіцер ГРУ РФ Анатолій Чепіга приймав участь в організації втечі колишнього президента Віктора Януковича в Росію.

Нагадаємо, журналісти The Insider і команда Bellingcat вважає, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга - один з підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля в британському Солсбері, якого тамтешня поліція розшукує під іменем «Руслан Боширов».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: