Польща хоче збільшити грошову допомогу своїм громадянам в Україні

Польща хоче збільшити грошову допомогу своїм громадянам в Україні
Маршал польського Сейму Марек Кухцінський, Перемишль, конференція «Поляки на Сході»

Більшої підтримки з боку Варшави вимагають підприємці та викладачі польської мови, які працюють в інших країнах

У польській правлячій партії «Право і справедливість» хочуть збільшити грошову допомогу полякам, що живуть за межами країни, зокрема, в Україні.

Про це йшлося на конференції «Поляки на Сході» в Перемишлі в неділю, у якій взяли участь представники партії влади і представники польських організацій в Україні, повідомляє «Польське радіо».

Участь у заході, зокрема, взяли маршал польського Сейму Марек Кухцінський, віце-спікер Сенату Марія Коц та голова сеймового комітету зв'язків з поляками за кордоном Анна Шмідт-Родзєвич.

На думку політиків «Права і справедливості», поляки, які живуть на прикордонних територіях, представляють величезну цінність для Польщі, оскільки вони «є охоронцями пам’яті про колишню Річ Посполиту та її історію».

Раніше Польща виділяла 80 мільйонів польських злотих на рік на підтримку поляків за кордоном, в останні роки сума сягнула 100 мільйонів польських злотих на рік. Тепер цю суму вважають замалою.

Більшої підтримки закордонних співвітчизників з боку Польщі вимагають також польські підприємці та викладачі польської мови.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: