Польський президент обіцяє довге майбутнє вугільній галузі країни

Польський президент обіцяє довге майбутнє вугільній галузі країни
Президент Польщі Анджей Дуда 

Заява Анджея Дуди неприємно здивувала учасників кліматичного саміту ООН

Очільник Республіки Польща Анджей Дуда 5 грудня привітав працівників вугільної галузі країни із святом їх покровительки святої Барбари. В тому числі польський президент відзначив, що вугільна галузь країни має довге майбутнє. Дуда пообіцяв, що поки він є президентом країни ніхто не знищить вугільну галузь. 80% електроенергії Польщі на сьогодні виробляється шляхом спалювання вугілля. А сама вугільна галузь дає роботу 82 тисячам осіб. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Відповідна заява була зроблена в перший повноцінний день роботи кліматичного саміту ООН, який триватиме протягом двох наступних тижнів в столиці польського вуглевидобування місті Катовіце. Саме в рамках цього саміту представники держав світу мають напрацювати домовленості щодо практичних заходів реалізації цілей Паризької кліматичної угоди 2015 року. В той числі мова йде про поступову відмову людства від викопного палива. Як наслідок, заява Анджея Дуди неприємно здивувала учасників саміту ООН в Катовіце.

Проте заступник Міністра екології Польщі Міхал Куртика нагадав про те, що уряд, а не президент визначає курс по енергетичним питання. За його словами польська сторона в рамках саміту ООН із питань протидії змінам клімату працює над амбітною багатосторонньою домовленістю, яка б реалізовувала на практиці дух і букву угоди 2015 року. Куртика також наголосив, що на сьогодні Польща відмовилася від створення нових електрогенеруючих потужностей, які працюють на вугіллі і переходить на створення потужностей на відновлюваних джерелах. Разом із Великою Британією Польща заявила про створення ініціативи, яка сприятиме поширенню електромобілів. 40 країн погодилися приєднатися до неї.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: